20:01 / 22.09.2023 Общество

ЗСУ визнали причетність до ракетного удару по штабу Чорноморського флоту росії в Севастополі

Фото ілюстративне

Збройні сили України підтвердили удар по штабу Чорноморського флоту росії в окупованому Севастополі.

«22 вересня близько 12:00 Сили оборони України завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі», – йдеться у повідомленні Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Інших подробиць у ЗСУ не повідомляють.

22 вересня у Севастополі кілька вибухів. Російський "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв у телеграмі повідомив про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту рф.

Міноборони рф заявило, що після удару один військовий зник безвісти, сили ППО нібито збили п’ять ракет.

Водночас у соцмережах пишуть, що внаслідок удару є шестеро постраждалих. Офіційного підтвердження цих даних немає.

У серпні очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявляв ЗМІ про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя зачинений.