21:08 / 20.09.2023 Общество

Удар у спину Україні: політика польської влади залежить не від виборів, а від їхньої ментальності

"Польща очікувано, попри початкову допомогу, за що вдячні, вдарила в спину. Робить це системно і покроково: спершу це історичні претензії щодо Бандери, потім Волинь, яку вони самі породили своїми звірствами проти українців, зокрема, в час пацифікації; тепер заборона на імпорт зернових і, врешті, брутальний випад Дуди, що Україна нагадує потопельника, який тягне вниз", - про це пише в своєму блозі філологиня й політик Ірина Фаріон.

На її думку, путін отримав найкращу підтримку. "Чекати довелось недовго. Вони разом так само шматували Україну впродовж століть: поляки від 1569 року, московити від 1654. Саме поляки штовхнули Хмельницького в обійми москви. Саме вони залили кров'ю наші змагання 1918-1921 років. Велика помилка довіряти їм і ніколи не слід розраховувати на сусідів. Так, до слова, завжди заповідав Бандера. Коли Шухевич закликав поляків під час Другої світової спільним фронтом іти проти німців і московитів, вони не чули. І завжди йшли проти нас. Нещасні люди, що не розуміють, що найстрашніший ворог - московит, на бік якого тепер стають покроково. І не у виборах суть, а в їхній ментальності. У нас нема инших варіянтів, як боротися. І жодних шмарклів. До перемоги. Тримаймо кордони сердець!" - заявила Фаріон.

Також вона висловилася й щодо ймовірного скасування Польщею з 2024 року підтримки переселенців.

"Не варто мати жодних претензій. Натомість треба мати гідність і не сидіти на плечах чужої держави. Особливо це стосується західняків. Досить!!! Це принизливо. Повертайтеся додому боротися за Україну або йдіть за чотирма вітрами. Вчіться в поляків бути націоналістами, але не шовіністами", - заявила науковець.