15:09 / 20.09.2023 Общество

Три країни планують передати Україні нову зброю

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Чехія домовилася з Данією та Нідерландами, що за їхньої фінансової підтримки постачатиме чеську зброю в Україну. Йдеться про танки, гаубиці та ППО.

Про це заявив заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець, передає видання České noviny.

Відповідний документ про співпрацю було підписано сьогодні на полях зустрічі контактної групи щодо України на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині з представниками Данії та Нідерландів.

"На думку Міністерства оборони Чехії, ця угода стане прекрасною можливістю для чеських компаній. Першим підпроектом стане передача в дар 15 модернізованих танків Т-72ЕА", – йдеться у матеріалі.

Плануються поставки додаткових танків, гаубиць, стрілецької зброї, бойових машин піхоти, засобів ППО і засобів РЕБ або боєприпасів від підприємств чеської оборонної промисловості.

Хоча вищезгадані танки Україна отримає найближчим часом, решту озброєнь, поставлених у рамках підписаної угоди, українська армія поступово отримає найближчими місяцями та у 2024 році.

Раніше BAGNET повідомляв, що Норвегія в межах військової допомоги передасть Україні близько 50 гусеничних транспортерів M548, які призначені для перевезення людей та вантажів в умовах бездоріжжя.

Підготував: Сергій Дага