16:15 / 06.09.2023 Общество

Сучасні бронемашини LAVR надходять українським захисникам у рамках програми "Сталевий фронт"

Броньовики LAVR прямують до України. Про це повідомляє телеграм-канал Bochkala_WAR.

Бронеавтомобілі LAVR "TITAN" відносяться до категорії багатозадачних мінно-стійких машин, що призначені для використання у зонах важких бойових дій.

Броня LAVR витримує обстріл зі зброї калібру 5,45 мм та 7,62 мм, а також влучання уламків снарядів під час мінометного чи артилерійського обстрілу. Починаючи з кінця минулого року, у Збройних Силах України почали активно використовувати надсучасні бронемашини LAVR виробництва компанії LAVR International. Як ідеться на офіційному сайті, це підприємство – уповноважений оборонний підрядник уряду США, що має більш ніж десятирічний досвід у глобальній індустрії безпеки. Компанія займається розробкою індивідуальної броньованої зброї світового класу транспортних засобів.

Техніка під брендом LAVR експортується до Великої Британії та інших країн Європи. В Україну машини надходять з однієї з країн Близького Сходу, їх експортує американська LAVR International за підтримки інвесторів – програми "Сталевий фронт" групи Метінвест, який на постійній основі допомагає забезпечувати українських захисників на передовій необхідною бронетехнікою – не лише під брендом LAVR, а й інших виробників. Бронеавтомобілі LAVR "TITAN" відносяться до категорії багатозадачних мінно-стійких машин, що призначені для використання у зонах важких бойових дій. Цей автомобіль – високопрохідний, добре броньований, обладнаний засобами вогневого ураження та, за необхідності, іншими опціями.

Бронеавтомобілі, які постачаються в Україну, – це авто внутрішньої безпеки. Побудовані вони на базі шасі Toyota Land Cruiser 70, Ford 550 та Dodge Ram, що дає можливість зробити авто достатньо просторим. Машини мають V-подібне протимінне днище, що надважливо в умовах бойових дій.