17:53 / 30.08.2023 Общество

Для поліціянта, який застрелив на очах дітей пасажира автівки в Дніпрі, вимагають суворого покарання

Фото: t.me/dneproperatyv

У Дніпрі поліціянти поводили себе занадто агресивно й застрелили чоловіка в спину на очах у дітей (було здійснено три! постріли на ураження).

Громадський діяч, правозахисник, політв’язень по справі “9 березня 2001 року” (акція “Україна без Кучми”), доброволець російсько-української війни, колишній керівник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович вважає, що вбивця має отримати максимально суворе покарання.

“Що б не зробили ті чоловік і жінка, поліціянт який застрелив із пістолета чоловіка в спину, на очах у дітей, має бути посаджений на довічне!

Це ще раз продемонструвало як “гейпарадоохоронні органи” ставляться до сім’ї, і зокрема до дітей. На жаль, з цими соціопатами стикнулася і моя вагітна дружина з дітьми, коли їх переслідували покидьки з “ювенальної поліції” Києва, знаючи, що я в ЗСУ, в зоні бойових дій.

Коли, дасть Бог, живі повернемось з фронту, буде багато роботи по очищенню України від сміття, яке в народі називається справедливо “мусором”. Що живе з наших податків, але охороняє лише олігархат і гейпаради, а на інших громадян нападає, навіть в присутнсті дітей, і навіть на дітей і вагітних дружин військовослужбовців, які в зоні бойових дій”, – написав у себе в блозі Ляхович.

Нагадаємо, що в Дніпрі затримали поліціянта, який застрелив чоловіка. Розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу.

За даними слідства, двоє патрульних зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти. На вимогу вийти з авто водій і пасажири відмовилися, після чого вони почали силою витягувати їх з автівки, а також використали газовий балончик.

Під час бійки поліціянт здійснив три постріли в спину пасажиру з табельної зброї. Від отриманих вогнепальних поранень той помер на місці.

У мережі з’явилося відео конфлікту між двома патрульними поліціянтами та водієм і пасажирами автівки.

На них можна побачити, як поліціянти намагаються витягти дівчину з автівки, однак вона опирається. Завершується відео зіткненням між чоловіком і патрульним. Чоловік іде у бік патрульної, чутно крик, після чого патрульний тричі (!) стріляє у нього.

У патрульній поліції заявили, що співробітників відсторонили. У ДБР повідомляють, що водій елітного авто “ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху”, мав ознаки алкогольного сп’яніння та поводився агресивно.