14:12 / 21.08.2023 Общество

Україна може використовувати С-200 як балістичну ракету, – розвідка Британії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Британська розвідка припустила, що зенітна ракета С-200 використовується Україною як наземна балістична ракета. Про це йдеться у звіті Міноборони Британії у соцмережі Х.

Британська розвідка зазначає, що нараз з’являється більше повідомлень про удари по території росії ракетами С-200, які у країнах НАТО позначають SA-5 Gammon.

"Цю зброю радянських часів вагою 7,5 тонн і довжиною 11 метрів вилучено з озброєння України для ППО. Однак тепер вона, очевидно, використовується як наземна балістична ракета", – припускають у розвідці.

Також останніми місяцями почастішали атаки дронів та ракет по території росії, які є стратегічно важливими для України на війні.

"Удари глибоко всередині росії є стратегічно важливими, оскільки президент путін майже напевно вторгся в Україну, припускаючи, що це матиме незначний прямий вплив на росіян", – зазначає розвідка.

При цьому у Британії наголошуються, що безпілотники стали регулярно долітати до москви.

BAGNET нагадує, що в ніч на 18 серпня мешканці російської столиці чули вибухи. Як зазначали росЗМІ, московське ППО збило безпілотник, уламки якого впали в зоні Експоцентру. 

Також про атаку із застосуванням БПЛА по об’єктах у москві та області повідомляло російське міноборони.

Пізніше того ж дня у "Москва-сіті" оголосили евакуацію через повідомлення про дрон-камікадзе.

Підготував: Сергій Дага