12:16 / 19.08.2023 Общество

У Туреччині збудують ще один корвет для ВМС України

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Туреччина збудує другий корвет типу Ada для потреб Військово-морських сил ЗС України, закладка корабля відбулася на одному з суднобудівних підприємств у Стамбулі. Про це повідомила пресслужба ВМС ЗС України.

"В Туреччині за участі начальника штабу Військово-морських сил ЗС України віцеадмірала Андрія Тарасова у складі делегації Міністерства оборони України на чолі із заступником міністра оборони України Володимиром Гавриловим відбулась церемонія закладки другого корабля класу "корвет" для потреб Військово-морських сил Збройних Сил України", – йдеться у дописі.

Згідно з існуючими домовленостями це вже другий корвет який будується Туреччиною для потреб ВМС. Повідомляють, що всі роботи здійснюються вчасно, згідно з графіками та укладеними договорами.

BAGNET нагадує, 2 жовтня 2022 року в Стамбулі на військовій верфі підприємства Istanbul Naval Shipyard відбулася церемонія спуску на воду першого корвета Ada MILGEM "Гетьман Іван Мазепа", який будується на замовлення Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Підготував: Сергій Дага