08:30 / 17.08.2023 Общество

"Батьківщину-Мати" з тризубом відкриють до Дня Незалежності

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На монументі "Батьківщина-Матір" тривають монтажні роботи. Завершення робіт планується до Дня Державного прапора України, 23 серпня. Про це повідомляє Міністерство культури інформаційної політики.

"Будівельники вже зашили площину щита металом, і наразі відбуваються роботи зі зварювання пластин щита та Тризуба. Етапи робіт виконуються за графіком. Проєкт планують завершити до Дня Державного прапора України", – пишуть на офіційному сайті Міністерства культури інформаційної політики.

Своєю чергою, Ростислав Карандєєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України повідомив про те, що роботи обов’язково мають бути виконані якісно.

"Важливо, щоб роботи на монументі були виконані якісно та відповідали всім нормам будівельного законодавства. Україна продовжує долати негативні наслідки комунізації та русифікації", – зазначив Ростислав.

Раніше BAGNET повідомляв, що 1 серпня 2023 року розпочалися роботи з демонтажу радянського герба. Роботи відбулися в межах проєкту "Тризуб Батьківщини".

Підготував: Сергій Дага