19:42 / 12.08.2023 Общество

850 тисяч агенту НАБУ Катерині під час війни

Як повідомляв портал "Апостроф" у 2017 році працівники Генпрокуратури провели обшуки в агента НАБУ Катерини Сікорської по справі про пропозицію хабаря іншим агентом чиновниці Державної міграційної служби (ДМС).

19 червня 2023 року суддя Печерського районного суду Тетяна Ільєва, яка сама є підозрюваною у справі НАБУ, задовольнила частково позов Катерини Сікорської до держави України в особі Офісу Генерального прокурора.

Згідно з рішенням суду агент Катерина просила стягнути з Державного бюджету України відшкодування моральної шкоди на її користь у розмірі 850
000,00 гривень.

Саме у таку суму вона оцінила моральну шкоду завдану публікацією в засобах масової інформації відомостей про її особисте життя, наявність
заміської нерухомості та авто представницького класу, також позивач стверджувала, що втратила улюблену роботу і не може надалі займатися тим, що їй подобалось.

Наразі агент Катерина перебуває у скрутному матеріальному становищі та не спроможна повністю оплатити надані їй юридичні послуги, тому 6 липня підозрювана НАБУ суддя ухвалила додаткове рішення на користь агента, за яким з Державного бюджету України відшкодують - Катерині Сікорській понесені судові витрати у розмірі 45 000,00 гривень.