21:01 / 08.08.2023 Общество

Українська розвідка тестує новий український безпілотник SpyGun

Головне управління розвідки Міноборони почало тестувати новий  український розвідувальний безпілотник SpyGun.

За повідомленням ГУР після тилових випробувань БПЛА передали у зону бойових дій — він призначений для глибинної розвідки, але може бути використаний і для коригування вогню.

Комплекс складається із двох безпілотників та наземної станції управління. Сучасна система радіоуправління з високим рівнем захисту від перешкод РЕБ дозволяє працювати на дальності до 50 кілометрів.

SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють планерувати вибраним маршрутом із вимкненим двигуном, заощаджуючи заряд акумулятора.

Характеристики нового БПЛА:

  • Час польоту без посадки — 120-160 хв;
  • Максимальна висота польоту — 1500 м;
  • Робоча висота — 500-600 м;
  • Швидкість — 90 км/год;
  • Камери — курсова онлайн та GoPro. Фото та відео записуються на бортовий носій.

“SpyGun відносно недорогий і швидкий у виробництві з простим дизайном корпусу, що дає йому непомітність у небі під час роботи”, — додали в ГУР.

Як відомо, мешканці столиці країни-агресора попри запевнення російської пропаганди вже навряд чи можуть почуватися убезпеченими від наслідків загарбницької війни, розв’язаної проти України путінським режимом. Вночі 1 серпня безпілотники атакували Москву, причому один із них влучив у  вежу бізнес-центру “Москва-Сіті”.

ТЭГИ: