08:49 / 08.08.2023 Общество

Україна запустить виробництво снарядів стандарту НАТО до кінця року, – Камишін

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українська промисловість розгорне виробництво 155-мм артилерійських снарядів стандарту НАТО до кінця 2023 року.

Про це заявив Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю для видання The Wall Street Journal.

За словами міністра, в липні Україна виробила більш ніж вдвічі більше мінометних і артилерійських боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. Однак він визнав, що пройдуть роки, перш ніж Україна зможе виробити достатньо боєприпасів для задоволення поточних потреб.

Наразі Україна вже освоїла виробництво боєприпасів радянського калібру, таких як 122-мм та 152-мм снаряди. Проте українська армія поступово переходить на артилерію західного калібру 155-мм.

Потреба у запуску виробництва боєприпасів стандарту НАТО також підкріплюється поступовим виснаженням запасів країн-союзників та недостатніми темпами їх виробництва, що не покривають нинішні витрати.

BAGNET нагадує, США, Болгарія та Південна Корея уклали угоду про постачання боєприпасів Україні. Відомо, що зусилля зосереджені на доставці більшої кількості снарядів калібру 155 мм, що використовуються в гаубицях, які Україна розміщує вздовж лінії фронту. Вони включають поставки від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі та плани щодо збільшення виробництва в США в наступні два роки.

Підготував: Сергій Дага