15:28 / 04.08.2023 Общество

Понад 10 тисяч українських біженців будуть вимушені покинути Британію

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Понад 10 тисяч українських біженців будуть змушені покинути Велику Британію після закінчення терміну дії віз. Про це повідомляє Daily Mail.

Так, Роберт Бакленд, колишній міністр юстиції при прем’єрі Борисі Джонсоні, закликав міністрів розглянути питання про надання українцям більш постійного статусу.

Він висловив бажання, щоб підготовку такого рішення провели у 2023 році та забезпечили якомога більшу "стабільність і впевненість" для біженців, їхніх роботодавців і громад, у яких вони живуть.

Окрім того, Консервативний депутат Боб Сілі, співголова загальнопартійної парламентської групи з питань України, похвалив уряд за підтримку українських сімей, але також наголосив на необхідності "важливої" ясності.

"Оскільки в деяких є діти в школі, ми повинні дозволити їм планувати", – наголосив він.

Зазначимо, що програми Homes for Ukraine і Ukraine Family Scheme були запроваджені, щоб українські біженці могли потрапити до Британії внаслідок вторгнення рф. Кожна з програм надає можливість перебування до трьох років.

Як відомо, Канада анонсувала нову імміграційну програму для переселенців з України, яка дасть змогу возз’єднатися сім’ям, які розділені між двома країнами.

Раніше BAGNET повідомляв, що термін дії канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки сплив у суботу, 15 липня. Цей дозвіл надав українцям право на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання в Канаді, фінансову допомогу і тимчасове безплатне поселення.

Підготував: Сергій Дага