11:40 / 03.08.2023 Общество

В Україні у школах з'явиться оновлена дисципліна

Фото: Pexels

В Україні школярів навчатимуть оновленої дисципліни "Захист України". Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

"Розпочали роботу над оновленням дисципліни "Захист України". Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим",написав Лісовий у своєму "Фейсбуці".

За його словами, в рамках предмету дітей навчатимуть якісної домедичної допомоги, мінної безпеки, керування дронами і орієнтування на місцевості - "те, на що сьогодні є запит".

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни - реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована", - каже міністр.

Аби пілотний запуск предмету відбувся успішно, планують передовсім провести навчання для вчителів.

"Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", - додав Лісовий.

Підготував: Сергій Дага