15:19 / 02.08.2023 Общество

Юристи Павелка намагаються розмістити у ЗМІ "чорнуху" на суддю, яка його відправила під арешт

Про спроби розміщення джинси вже відомо у деяких редакціях

Юристи, які обслуговують інтереси президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, намагаються запустити у національних ЗМІ кампанію чорного піару зі звинуваченнями в бік судді, яка відправила їхнього клієнта під арешт у СІЗО на 60 діб.

Як нам стало відомо від джерел в інших редакціях, до них звертаються юристи, задіяні у процесі щодо Павелка із пропозицією скомпрометувати суддю Шевченківського районного суду міста Львова Галину Білінську, яка 16 червня ухвалила рішення про запобіжний захід для Павелка у вигляді арешту. Задля цього пропонувалося розмістити «чорнуху» щодо судді – начебто вона ухвалює рішення на користь одного з відомих львівських бізнесменів.

Нагадаємо, що Андрія Павелка звинувачують у розкраданні коштів і фінансових махінаціях під час будівництва заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів.

Стосовно Павелка та його команди управлінців в Українській асоціації футболу правоохоронними органами (Нацполіція, ДБР, НАБУ) відкрито щонайменше 10 кримінальних справ. Суми збитків, завданих футбольними менеджерами бюджету України та міжнародним організаціям (УЄФА та ФІФА), експерти й слідство оцінюють у приблизно 550 мільйонів гривень.

Адвокати Павелка туманно виправдовують свого клієнта тим, що до справи буцімто причетні фігуранти розслідування "Батальйон Монако".

У цій ситуації закономірно постає питання про те, чому досі Андрій Павелко перебуває на своїх посадах в УАФ і в УЄФА і чому весь український футбол і сотні тисяч уболівальників мають страждати від людей, які не зважають у своїй діяльності ані на закони, ані на мораль.

Українську асоціацію футболу (на той час – Федерацію футболу України) Павелко очолив у 2015 році. На посаді він змінив Анатолія Конькова, що керував організацією у 2012-2015 роках. У квітні 2023 року Андрія Павелка було переобрано на 4-річний термін у виконавчий комітет УЄФА.