06:17 / 20.07.2023 Общество

У Литві стартувала акція зі збору коштів на дрони для ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Литві стартує акція "Пісні дронів". Вона має на меті зібрати 300 тисяч євро, за які закуплять 500 дронів-камікадзе для України.

Про це розповів засновник організації "Maži, bet stiprūs" (Малі, але сильні) Раймундас Алекнавічюс, яка проводить акцію, повідомляє Delfi.

"Війна в Україні увійде у світову військову історію як війна технологій дронів, що постійно еволюціонують. Поряд із бойовими "Bayraktar", комерційними DJI і різними безпілотниками з нерухомим крилом, у війні України й росії нині дедалі більшого значення набувають дрони-камікадзе типу FPV", – сказав він.

Алекнавічюс зауважив, що рф нещодавно закупила тисячі безпілотників, які завдають величезної шкоди військовим України. Тому "Maži, bet stiprūs" прагне зібрати 300 тисяч євро, і на зібрані кошти закупити 500 одиниць розроблених українськими та литовськими експертами з безпілотників дронів-камікадзе TORO типу FPV. Ці дрони вважаються одними з найкращих дронів-камікадзе у своєму класі.

Акція стартувала вчора, 19 липня, та триватиме до 24 серпня – Дня Незалежності України.

BAGNET нагадує, що Литва започаткувала коаліцію з розмінування України та закликала країни-союзники долучитись до ініціативи під час 14 засідання Контактної групи з питань оборони України.

Підготував: Сергій Дага