17:22 / 19.07.2023 Общество

Друг Зеленського, який провалив роботу в СБУ, отримав посвідчення адвоката на Полтавщині

Ексголова СБУ Іван Баканов отримав посвідчення адвоката від Ради адвокатів Полтавської області. Перед цим він склав іспити, пройшов стажування та склав присягу.

Про це “Полтавщині” повідомив керівник Ради адвокатів Володимир Скукіс.

“27 червня Іван Баканов отримав таке свідоцтво. Перед цим він пройшов належну процедуру: склав іспити у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу. Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України”, – розповів він журналістам.

Чинним законодавством передбачене складання іспитів за місцем проживання. За словами Скукіса, Баканов сам обрав для роботи Полтавщину, продемонструвавши договір оренди.

Як відомо, колишній голова Служби безпеки України Іван Баканов фігурує у кримінальних провадженнях ДБР.

Баканова начебто звинувачували в провалі роботи очолюваної ним спецслужби у передвоєнний і початковий період повномасштабного вторгнення. 

Він проходить у деяких провадженнях Держбюро розслідувань, що стосуються окупації прикордонних територій країни.

Влітку 2022 року президент України підписав указ про відсторонення свого друга дитинства Баканова від виконання обов'язків керівника СБУ. Згодом Зеленський пояснював це рішення тим, що серед працівників відомства на окупованих територіях України була значна кількість зрадників.