07:14 / 17.07.2023 Общество

Біля Ірпеня знайшли братську могилу часів Другої Світової війни

Фото: facebook.com/IrpinCityCouncil

В мікрорайоні Романівка в Ірпені 11 липня демонтували пам’ятник радянському солдатові та перенесли його на ірпінське кладовище. У результаті спеціалісти знайшли під ним одразу декілька поховань часів Другої Світової війни. Про це повідомили в Ірпінській міській раді.

"Перше поховання налічує орієнтовно близько шести осіб, ймовірно, воно було підхоронено уже після встановлення Пам’ятника радянським воїнам. Також є контури іншого поховання, яка кількість осіб у цьому місці — поки не відомо, бо треба рухатися далі", – розповів керівник Спеціалізованого підприємства "Пам’ять і слава" Родіон Гамзаєв.

Представники місцевої влади на Київщині зазначили, що пам’ятку історії місцевого значення – "Братську могилу воїнів радянської армії, які загинули за визволення с. Романівка від німецько-фашистських загарбників у 1943 році" перенесуть на Ірпінське кладовище. Останки воїнів з невідомої братської могили – перепоховають.

"На місці уже працюють фахівці, тому знайдені останки наших воїнів будуть належним чином ексгумовані та перепоховані на спеціальному місці Ірпінського кладовища. Важливо зберегти пам’ять про страшні події минулого і сьогодення", – розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Рішення про будівництво мосту – вимушене, адже попередній міст підірвали росіяни під час окупації Київщини, повідомив мер Ірпеня.

Підготував: Сергій Дага