06:17 / 17.07.2023 Общество

В Канаді спливає термін дії тимчасової міграційної програми для українців

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Термін дії канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки спливає в суботу, 15 липня. Цей дозвіл дає українцям право на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання в Канаді, фінансову допомогу і тимчасове безкоштовне поселення. Про це повідомляє Global News.

Програма була оголошена канадським урядом в березні 2022 року. Продовжувати її не стали, тож 15 липня – останній день прийому заявок від українців, які хочуть скористатися цією міграційною програмою.

Щоб претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, українці, які мають візи, повинні приїхати до Канади до 31 березня 2024 року. Допомога надаватиметься до березня 2025-го.

З моменту оголошення програми Канада отримала понад 1,1 млн заявок від українців. Майже 800 тис. з них затвердили. При цьому прибуло до Канади за цією програмою менше ніж 167 тис. осіб.

Українці, які рятуються від війни, можуть безкоштовно прилетіти у Канаду і два тижні проживати у готелі. Вони також можуть отримати разову виплату від федерального уряду та щомісячну фінансову підтримку від уряду провінції, у якій зупиняться. Їм доступні безкоштовні мовні курси та заняття з підвищення кваліфікації.

Підготував: Сергій Дага