09:27 / 14.07.2023 Общество

Скільки українських біженців хочуть залишитися в Німеччині, – соцопитування

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, результати якого були опубліковані у четвер, 13 липня, понад 44% із понад мільйона українських біженців, які прибули до Німеччини, внаслідок війни росії проти України, висловили бажання залишитися в країні. Про це повідомляє Reuters.

За даними опитування, це число зросло на 5% порівняно з 39% станом на кінець літа 2022 року.

Водночас, 18% опитаних вже знайшли роботу, що на 1% більше порівняно з літом 2022 року. Це було досягнуто завдяки тому, що три чверті біженців відвідували курси німецької мови або вже успішно їх закінчили.

Згідно з проведеним дослідженням, жінкам з дітьми складніше знайти роботу. Приблизно половина українських жінок, які прибули до Німеччини як біженці після російської агресії на початку 2022 року, мають принаймні одну дитину.

В опитуванні зазначається, що лише 3% жінок з маленькими дітьми займаються роботою, "переважно через відсутність партнера в Німеччині". У той же час, 23% чоловіків з маленькими дітьми працюють, оскільки, як правило, у них є партнер.

BAGNET нагадує, українським біженцям у Німеччині оголосили про надання нової грошової допомоги. Загальна її сума може доходити до 9000 гривень. Проте для того, щоб її отримати, потрібно виконати декілька умов.

Підготував: Сергій Дага