18:29 / 05.07.2023 Общество

"Неонацист" Роман Зозуля завершив кар'єру футболіста

Журналіст Михайло Співаковський повідомив, що колишній нападник збірної України і клубу "Дніпро" Роман Зозуля вирішив завершити кар'єру футболіста.

Зозуля планує навчатися на футбольного менеджера у Мадриді. Про це Співаковський сказав На YouTube-каналі ТаТоТаке.

"Наскільки я розумію, Роман закінчив свою кар'єру. Він зараз планує навчатись на менеджера. Я думаю, що він зробить хорошу кар'єру футбольного менеджера. Зараз Зозуля перебуває у Мадриді. Там є, де навчатися", – сказав журналіст.

За професійну кар'єру Зозуля найбільше запам'ятався у складі "Дніпра". Також виступав за "Динамо", "Бетіс", "Альбасете", "Фуенлабраду" і "Райо Махадаонду".

За збірну України нападник зіграв 33 матчі, забив чотири голи.

Кавалер ордена "За заслуги" III ступеня. Футболіст займається волонтерством.

Поєдинок 20-го туру іспанської Сегунди (друга футбольна ліга) між командами "Райо Вальєкано" та "Альбасете" у 2019 році перервали через поведінку фанатів-ліваків щодо українського футболіста Романа Зозулі.

Під час першого тайму розумово обмежені вболівальники "Райо Вальєкано" почали скандувати різні гасла на його адресу - зокрема, "Зозуля - клятий нацист". Арбітр поєдинку призупинив матч на кілька хвилин, а диктор на стадіоні оголосив, що гру буде перервано, якщо скандування не припиниться.

Після перерви команда "Альбасете", за яку грає Зозуля, відмовилася виходити на поле. Як повідомляють іспанські ЗМІ, таке ж рішення підтримали й гравці "Райо Вальєкано", і зрештою суддя матчу вирішив припинити зустріч.

В українському МЗС закликали іспанську владу і керівництво місцевої футбольної федерації "належним чином відреагувати на інцидент задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому". Втім, жодної серйозної реакції на виступи ліворадикалів не було.

Підготувала: Ніна Петрович