11:21 / 27.06.2023 Общество

Як просувається контрнаступ в Україні: Гуменюк розповіла про оперативну ситуацію

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У вівторок, 27 червня, в ефірі телемарафону начальник координаційного пресцентру сил оборони півдня України, капітан 1 рангу Наталя Гуменюк розповіла, як просувається контрнаступ в Україні. 

Успіхи ЗСУ дійсно передбачувані, просування йде, по всіх напрямках, але не всі напрямки зараз можна висвітлювати. Вчергове звертаюсь до всіх із проханням з розумінням поставитись до нашої зони відповідальності, де лінія фронту зокрема пролягає річкою Дніпро. Просування на нашому напрямку можна висвітлювати лише після офіційного підтвердження. Ми працюємо, в умовах контрбатаерйної боротьби, все інше у режимі інформаційної тиші.

Вона також додала: "Контрбатарейна боротьба досить успішна, за минулу добу нами знищено і підтверджено 11 окупантів і 11 одиниць ворожої техніки, серед них - важка артилерія, з якої ворог намагається гатити по правому берегу і перешкоджати нашим діям".

Гуменюк відреагувала на те, що у США незадоволені темпами українського контрнаступу:

Найголовніше - щоб темпами нашого контрнаступу були не задоволені окупанти, тоді це результат. А вони незадоволені, але в протилежному сенсі. Оцінку реаліям військових подій може давати військове командування, яке їх планує. Наразі реалізація задумів іде встановленим темпом, результати є, просто трошки терпіння. 

Підготував: Сергій Дага