11:51 / 14.06.2023 Общество

Маріупольський драматичний театр виступив на міжнародному фестивалі з виставою про Стуса

Донецький академічний обласний драматичний театр м. Маріуполь презентував виставу про життя і долю українського дисидента Василя Стуса «Крик нації» на театральному фестивалі BABEL F.A.S.T. в Румунії. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці театру.

Перед початком спектаклю виступили Посол України в Румунії Ігор Прокопчук та директор BABEL F.A.S.T., менеджер Театру імені Тоні Буландра м. Тирговіште Міхай Константін Ранін. Ігор Прокочук звернув увагу на триваючу війну росії проти України та важливість притягнення до відповідальності винних у скоєнні військових злочинів і злочинів проти людства на території України.

Ігор Прокопчук наголосив на незламності духу українського народу, свідченням чого є Маріупольський драматичний театр. Колектив театру, попри зруйновану будівлю унаслідок терористичного акту РФ, продовжує свою діяльність і знайомить світ з українською культурою.

В межах фестивалю представниками маріупольського драмтеатру проведено низку зустрічей з учасниками фестивалю, який цьогоріч зібрав театральні колективи з понад 30 країн світу з 4 континентів.

Зазначається, що підписано меморандум про порозуміння між драмтеатром м. Маріуполь та Театром імені Тоні Буландра м. Тирговіште. Також досягнуті домовленості щодо створення нової спільної постановки з артистами з Кореї, Італії, Румунії, Франції та Великої Британії.