06:55 / 09.06.2023 Общество

Кінбурнську косу відрізала від материка вода з Каховського водосховища

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дорогу до тимчасово окупованого Кінбурнського півострова на Миколаївщині повністю затопило. Про це повідомляє пресслужба Південного лісового офісу.

Дорога в районі села Геройське пов’язувала півострів з материком. Зараз вона затоплена й дістатися до Кінбурнського півострова наземним транспортом неможливо.

"Як і прогнозували експерти, внаслідок підриву Каховської ГЕС перешийок у кінці затоки за межами дельти Дніпра буде майже повністю затоплений приблизно через 50 годин після прориву дамби", – йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією Південного лісового офісу, існує загроза підтоплення 9353 гектарів земель Василівського та Кінбурнського лісництв на півострові.

Як раніше повідомляв BAGNET, запасів води для охолодження реакторів ЗАЕС може вистачити на кілька місяців. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Зазначається, що рівень води у водосховищі знизився приблизно на 2,8 м з моменту прориву дамби у вівторок. Станом на вечір середи рівень води впав до позначки 14,03 м.

Підготував: Сергій Дага