16:47 / 04.05.2023 Общество

Львів'яни зустріли оплесками поїзд, який прибув із Херсона

У четвер, 4 травня, до Львова прибув обстріляний рашистами поїзд "Херсон-Львів". Люди розповіли, що були нажахані московитськими терористичними ударами по цивільних. 

Про це пише "Укрзалізниця" та "Радіо свобода".

Потяг "Херсон-Львів" прибув на кінцеву зупинку майже без запізнень. Бригаду залізничників у Львові зустрічали оплесками. 

"В Херсоні поїзна бригада діяла швидко та чітко, за кілька хвилин до влучання перевела до укриття двох маломобільних пасажирів з евакуаційного вагона, а потім оперативно відчепила палаючий вагон від поїзда, здійснила посадку пасажирів та відправилась зі станції із затримкою всього в 14 хвилин, незважаючи на хаос та повітряну тривогу", - повідомили в "Укрзалізниці". 

Пораненого провідника Романа уже виписали з лікарні у Херсоні і він повернувся до Миколаєва. Його стан стабільний.

У коментарі "Радіо свобода" одна із пасажирок поїзда розповіла, що росіяни нещадно обстрілювали залізничний вокзал у Херсоні. 

"Те, що ми бачили, – жахіття. Обстріл був по вокзалу. Це дуже страшно, багато побито вікон, є загиблі і поранені у Херсоні. Люди були у крові. Ми все чули у залі очікування. Я – у Львів приїхала доньку зустріти і повертаюся знову в Херсон. Бо там – вся моя сім’я. Боюсь, звісно, але повернуся додому", ‒ сказала жителька Херсона Наталія Левкопас.

Залізничники, які потрапили під російський обстріл, розповіли, що вони і надалі працюватимуть, щоб доправляти людей у безпечні місця. 

Нагадаємо, російські терористи в середу, 3 травня, обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. Постраждав провідник.