11:40 / 23.03.2023 Общество

У Повітряних силах спростовують інформацію про навчання українських пілотів у Франції

Фото: gettyimages.com

Інформація французького видання Le Figaro про навчання українських льотчиків у Франції на винищувачах Mirage не відповідає дійсності. Про це речник Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив в ефірі "Радіо Свобода".

"Зараз іде інформація про те, начебто наші пілоти навчаються півтора місяця у Франції на літаках Mirage. Хотів би одразу спростувати, щоби не було перекручень різних фактів", – зазначив Ігнат.

За його словами, в даний час кілька тисяч українських військовослужбовців проходять підготовку в різних країнах світу, що є "типовим явищем". Серед них є й представники Повітряних сил ЗСУ.

Речник ПС ЗСУ додав, що безпосередньо у Франції проходили навчання для авіанаводчиків і курси виживання для авіаторів. Однак льотний склад поки не навчають.

"Різні країни сьогодні пропонують повітряним силам ЗСУ свої майданчики для можливого потенційного майбутнього навчання наших пілотів на той тип винищувачів, який буде обраний колегіально в консультаціях з нашими західними партнерами. Мова про навчання саме льотного складу зараз не йде", – заявив Юрій Ігнат.

Як стверджувала Le Figaro, у Франції вже протягом півтора місяця відбувається навчання українських пілотів на багатоцільових винищувачах Mirage 2000.

Підготував: Сергій Дага