14:30 / 03.03.2023 Общество

Лужніківська ОЗГ продовжує безперешкодно розвивати власний бізнес в Україні під час війни

Серед активів Лужніківського ОЗГ є компанія, яка називається Камаз-Транс-Сервіс. Це логістична компанія, яка знаходиться в місті Рівне. Компанія, яка не дуже давно вирішила позбавитися токсичної назви та стала називатися К-Т-С, володіє великим автопарком сучасних дальнобійних фур та здійснює автомобільні перевезення між Україною та країнами ЄС. Правоохоронні органи дивним чином не звертають уваги на цей актив росіян. Ні в кого не викликає питань навіть сама назва компанії - КАМАЗ, незважачи на те, що цей російський виробник транспорту належить тому самому Ростеху! Так, саме тому російському військовому гіганту, з яким пов‘язаний один із власників групи ВС, Євгеній Гінер. Саме на підставі доведених зв‘язків Гінера з Ростехом, ВАКС нещодавно конфіскував ПІН Банк у Гінера. Але актив у вигляді великої транспортно-логістичної компанії, яка коштує не менше 10 мільйонів доларів, чомусь слідство не помічає. Мабуть, конфіскація банку повинна, згідно до чиїхось планів, задовольнити суспільство та зняти певну публічну напругу щодо зволікань із конфіскацією всіх російських активів в Україні.
 
Можливо, хтось допомогає росіянами виграти час, сховати та переоформити активи, які  дивним чином досі не були арештовані? Те саме стосується спортивних активів росіян - футбольних стадіонів під брендом Лівий Берег та виробничих активів (металургія, виробництво продуктів харчування, сонячні електростанції в Київській, Одеській, Черкаській, Херсонській областях), оформлених на родину Миколи Лавренка з тією ж метою - приховати та зберегти ці активи росіян.
 
Лавренко М.М., який є очільником бізнесу Лужніківської ОЗГ в Україні, активно займається пошуком можливостей приховати та врятувати хоча б щось з російських активів. Так, нещадавно компанію К-Т-С (Камаз Транс Сервіс) було швиденько переписано на інших власників, серед яких Юрій Збагерський (директор та повністю підконтрольний фунт Лавренка), особиста юристка Лавренка, Марина Борисова (давня співробітниця з Вінницької області) та Костенко Неля. Очевидно, росіяни вирішили сховати таким чином цей транспортний актив, щоб він не потрапив в перелік майна, що повинно бути конфісковане в росіян. Цікавою є також постать Нелі Костенко, яка є співробітницею ВС Груп Менеджмент, окрім цього є засновницею компанії Енергопоставка (яка по закону не може належати росіянам - власникам мережі обленерго, бо це порушення вимог АМКУ, НКРЕКП та багатьох інших вимог законодавства), а також є формальною власницею Казино в готелі Прем‘єр Палас та мережі гральних автоматів в інших готелямх російської мережі Прем‘єр (в Києві, Львові, Одесі, Олександрії). Костенко також тісно пов‘язана з нещодавно конфіскованим в росіян ПІН Банком, так як саме вона разом з Миколою Куєвдою (заступником Лавренка) здійснювала безпосереднє керівництво цією фінустановою в інтересах Гінера, розробляла та реалізовувала фінансові схеми виводу коштів для них в РФ.
 
Таким чином, в розпорядженні Лужніківської ОЗГ залишаються активи вартістю більше 100 мільйонів доларів, які досі не були арештовані правоохоронними органами та відносно яких росіяни продовжують схемні операції з метою їх приховування та збереження у своїй власності.