11:59 / 27.02.2023 Общество

"Гвардія наступу": Клименко розкрив деталі підготовки

Фото: t.me/mvs_ukraine

У неділю, 26 лютого, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив про те, що підготовка бійців нових бригад "Гвардії наступу" займе від двох до чотирьох місяців. Їх основними завданнями є бойова підготовка та підвищення. Про це повідомляє пресслужба МВС у Telegram.

Він заявив, що на навчанні та тренуваннях перебувають чинні військовослужбовці та працівники МВС, які мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід.

Потім до них поступово приєднуватимуться нові бійці - з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад "Гвардії наступу", яка триває.

Він додав, що триває процес матеріально-технічного та майнового комплектування, а також фінансового забезпечення нових бригад, їхньої логістики та решти систем забезпечення і підтримки.

Ми повинні вчасно заправити техніку, вчасно її відремонтувати. Це великий процес, який триває паралельно з формуванням бригад. Ми розуміємо, що сам військовий не повинен думати ні про що (інше, - ред.), як посилити свої навички, про свій фаховий рівень і про дії на полі бою, щоб уберегти один одного, щоб виконати бойове завдання.

Підготував: Сергій Дага