18:13 / 12.12.2022 Общество

Росіяни змусили людей жити в постійному страху і сподіватись лише на "гуманітарку" (відео)

Фото з Бахмута

В колись 70-тисячному місті Бахмут сьогодні рашисти влаштовують щоденне пекло. Вони тут наступають з трьох боків.

У цьому місті, розповідають жжурналісти УП, будь-яка допомога українській армії може обернутися проти людини. Воду тут треба гріти за допомогою газового балону або багаття прямо у дворі багатоповерхівки.

У Бахмуті вже давно немає жодних комунікацій. Місцем приготування їжі та обігріву тут стали імпровізовані "плити" на вогні. Щоб розвести цей вогонь, цивільні збирають гілки, що попадали з дерев після російських обстрілів, і розпилюють залишки пошкоджених дерев’яних меблів.

"Ми за Збройні сили України, ми за свою любу Україну. Ми її ніколи не залишимо, нашу рідну землю", – ніби виправдовуючись перед усіма, хто нарікає на "проросійськість" українського сходу, каже пані Світлана. 

"Але нам треба трохи допомоги – нам треба буржуйки", – несміливо додає жінка. У її квартирі – плюс 2 градуси. 

На вулиці міста журналісти наткнулася на неприкрите тіло чоловіка, який загинув від обстрілу, повертаючись з магазину. Сусіди не ризикують його ховати самі, а викликали спеціальну службу не можуть – у місті немає зв’язку. Представники ЗМІ зафільмували, як наразі виглядають вулиці Бахмута, як живуть звичайні люди попри страшенну загрозу своєму життю.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/mlRpDeuM_C0" title="" Ми="" за="" ЗСУ,="" ми="" свою="" любу="" Україну”.="" Як="" виживає="" Бахмут="" |="" УП="" Репортаж"="" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" width="672" height="420" frameborder="0">

Підготувала: Ніна Петрович