18:36 / 05.10.2022 Общество

Зібрали майже 20 літрів крові: на Київському картонно-паперовому комбінаті провели День донора

Київський картонно-паперовий комбінат провів уже традиційний для підприємства День донора. Такі заходи компанія проводить щороку. Цього разу до благодійної справи доєдналися не лише співробітники підприємства, а й місцеві жителі Обухова.

«День донора, який в нас проходить, це вже давня стара традиція нашого комбінату. Протягом багатьох років раз у рік, іноді буває 2 рази в рік організовується день донора. Активність як правило завжди, іноді буває і по 90 чоловік приходить, сьогодні трохи менше, але активність в нас завжди досить висока», — зазначає завідувач амбулаторії «Київського картонно-паперового комбінату» Олександр Ременюк.

Мобільний пункт здачі крові розгорнули в медичній амбулаторії комбінату.

Одразу після початку роботи пункту у закладі зібралась черга з охочих долучитись до доброї справи. До благодійної акції доєднались 52 особи, з них після огляду лікаря-терапевта та інших досліджень 45 змогли здати кров.

Вся кров ретельно перевіряється в лабораторії на всі вірусні інфекції та на сифіліс. Перед процедурою усі проходили реєстрацію та огляд лікаря-терапевта. А після цього — потенційні донори здавали тестовий аналіз крові, щоб визначити групу та резус-фактор.

Загалом вдалось зібрати 16 літрів крові, яка зараз так необхідна у медичних закладах по всій Україні і зможе врятувати чиєсь життя.