11:21 / 06.09.2022 Общество

Український наступ на Херсонщині продовжаться, - британська розвідка

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У минулі вихідні наступальні дії Збройних сил України в Херсонській області тривали. російська армія втрачає безпілотники і тактичну обізнаність. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується у зведенні, 5 вересня повідомлялося про 27 вильоти російських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) над західним берегом Дніпра в порівнянні із середнім показником 50 в день протягом серпня. 21 серпня 2022 року українські сили повідомили про те, що збили три російських тактичних БПЛА "Орлан-10" за один день.

За даними британської розвідки, в останні роки російська доктрина відводила все більш помітну роль БПЛА, зокрема, для визначення цілей для артилерійських ударів. БПЛА можуть бути уразливі як до кінетичного впливу, коли їх безпосередньо збивають, так і до радіоелектронних перешкод.

"Враховуючи бойові втрати, цілком ймовірно, що росія щосили намагається підтримувати запаси БПЛА, що посилюється нестачею компонентів в результаті міжнародних санкцій. Обмежена доступність розвідувальних БПЛА, ймовірно, погіршує тактичну ситуаційну обізнаність командирів і все більше ускладнює російські операції", - вважають в Міноборони Британії.

Підготував: Сергій Дага