15:43 / 15.07.2022 Общество

Ті, що дарують життя: на Київському картонно-паперовому комбінаті в Обухові провели щорічний День донора

День донора-2022 провели на базі Київського картонно-паперового комбінату в Обухові. Долучитися до доброї справи і здати кров могли всі працівники компанії та містяни.

6 липня 2022 року на Київському картонно-паперовому комбінаті у м. Обухів відбувся щорічний День донора. 

 
Для того щоб усі охочі змогли долучитися до відповідальної справи й допомогти тим, хто цього потребує,  у медичній амбулаторії комбінату за допомоги фахівців Київського обласного центру Служби крові було розгорнуто виїзний пункт збору крові.
 
Як розповів завідувач амбулаторії базі Київського картонно-паперового комбінату Олександр Ременюк, бригада обласної станції переливання крові виконувала плановий забір крові, в якому взяли участь працівники підприємства.
 
«Добровольців дуже багато. Медицина потребувала донорської крові раніше, потребує її зараз і, мабуть, ще довго це буде потребою. Нині це особливо актуально. Зібрана кров здебільшого буде використовуватися для лікування поранених», – зазначив він.
 
Черга з охочих стати донорами почала збиратися з самого ранку. Після реєстрації всі охочі проходили огляд у терапевта й вимірювали тиск. Обов’язкова процедура —  здача тестового аналізу крові, аби визначити групу та резус-фактор, а також упевнитись, що людина здорова і не має протипоказань. Безпосередньо перед забором крові донорів пригощали гарячим чаєм.
 
Як наголосила медична сестра Обухівської районної лікарні Лідія Кравець, слово «донор» у перекладі означає «той, хто дарує життя». Вона закликала всіх, хто має бажання бути донорами, приходити до медзакладів і здавати кров.
 
Подібні заходи на базі Київського картонно-паперового комбінату проводять регулярно. День донора відбувається тут щороку, хоч і в різні дати – і охочих здати кров традиційно дуже багато, іноді станція навіть не в змозі охопити ці масштаби. 
 
Так, у ході Дня донора-2022 на Київському картонно-паперовому комбінаті кров здали 60 осіб – загалом 31 літр життєво необхідної рідини. 
 
«Висловлюємо щиру вдячність усім, хто долучився – донорам, медикам, працівникам. Адже наша сила – в єдності», – зазначили у пресслужбі підприємства.
 
Це – не перша благодійна ініціатива підприємства. У квітні 2022 року Київський картонно-паперовий комбінат започаткував проєкт з виготовлення модульних ліжок для українців, які втратили домівки і опинились у скрутних життєвих обставинах. 
 
У липні 2022 року підприємство також запустило виробництво стільців з вологостійкого гофрокартону для вимушених переселенців і тих, хто перебуває у зоні бойових дій. На базі Київського картонно-паперового комбінату також активно працює БФ «Картонник», що надає допомогу медзакладам, волонтерському руху, благодійним і громадським організаціям.