14:54 / 05.07.2022 Общество

Некоректні заяви спікера ОК "Південь" про прапор на Зміїному обернулися новими загрозами для острова

Фото: Наталія Гуменюк

Учора, 4 липня, прессекретар Оперативного Командування "Південь" Наталія Гуменюк зробила дві протилежні заяви про прапор на острові Зміїний, чим спровокувала радість російської пропаганди та нові загрози для військових України, що боронять острів, повідомляють "Коментарі"

Так, зранку 4 липня прессекретар Оперативного Командування "Південь" Наталія Гуменюк оголосила, що операцію зі звільнення Зміїного успішно завершена встановленням на острові державного прапора України. А вже після обіду (попри те, що відповідне фото з прапором на флагштоку опублікувала Держприкордонслужба), Гуменюк почала спростовувати свої ж слова і заявила, що прапор нібито на острів тільки доставлений, але не встановлений. І буцімто ще його тільки будуть там встановлювати. 

Такі протилежні заяви Гуменюк спровокували потужну дискредитацію ЗСУ та України збоку російської пропаганди. Хоч насправді українські спецпризначенці висаджувалися на острів і дійсно встановили там державний прапор на флагшток. 

Вже сьогодні представник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук  повідомив, що у Чорному морі зросла загроза ворожих ракетних ударів. А довкола Зміїного росія активізувала свою авіацію, вочевидь, в очікуванні повернення українських військових, яке й хибно анонсувала Гуменюк. 

Окрім того, усі ці обставини стали приводом для української спільноти  звинуватити спікера Гуменюк у підриві довіри до офіційних спікерів української армії.