09:46 / 07.06.2022 Общество

Усі російські виші виключили з Болонського процесу

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Усі російські освітні організації виключили з Болонського освітнього процесу. Про це заявив 6 червня заступник голови Міністерства науки та вищої освіти рф Дмитро Афанасьєв на розширеному засіданні комітету Радфеду.

Фактично з урахуванням того, що наші ректори, керівники освітніх організацій підписалися під зверненням Союзу ректорів про підтримку президента (путіна - ред.) у зв'язку зі "спеціальною операцією" (збройне вторгнення в Україну - ред.), то фактично всі освітні організації країни виключені тим самим з Болонського процесу.

Болонська група 11 квітня оголосила рішення припинити представництво росії та білорусі у всіх структурах Болонського процесу.

Міністр науки та вищої освіти росії Валерій Фальков 24 травня назвав Болонську систему освіти "прожитим етапом". За його словами, майбутнє росії "за нашою власною унікальною системою освіти".

росія приєдналася до Болонського процесу у 2003 році. Він передбачає, зокрема, дворівневу систему освіти - чотирирічний бакалаврат та дворічну магістратуру.

Водночас у росії триває навчання за програмою спеціалітету, яку перейняли з СРСР і яка передбачає навчання впродовж п'яти-шести років.

Болонська система освіти в рф

Підготував: Сергій Дага