06:17 / 11.05.2022 Общество

Прокуратура висунула підозру ще трьом росіянам за вбивства в Бучі

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Офіс Генерального прокурора України висунув ще три підозри про вбивства в Бучі. Правоохоронцям відомі особи, які жорстоко вбивали цивільних у їхніх же домівках.

Як повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, наразі правоохоронці встановили вже перших 10 військовослужбовців рф підозрюваних у катуванні та ймовірного вбивцю 4 чоловіків на вулиці Яблунській.

"... прокурори Офісу Генпрокурора повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям вже відомої на весь світ своєю жорстокістю 64 окремої мотострілкової бригади 35 загальновійськової армії російської федерації", - сказала Венедіктова.

Слідство встановило, що вони вдерлися до приватного будинку у Бучі та пострілами в голову вбили двох цивільних чоловіків.

Венедіктова додала, що Україна отримала важливий сигнал від міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні у розслідуванні воєнних злочинів. Також подякувала Анналені Бербок за вклад німецьких прокурорів у наш спільний юридичний фронт - колеги також розпочали кримінальне провадження щодо російської агресії в Україні.

Підготував: Сергій Дага