11:05 / 23.03.2022 Общество

Піар на війні: екскерівники Федерації боксу України привласнили 200 бронежилетів, які волонтери закупили для медиків

Колишні керівники Федерації боксу України заради піару привласнили 200 бронежилетів, які волонтери закупили для медиків і водіїв «швидких» Києва. Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці ФБУ.

Як повідомив правозахисник, голова Координаційної ради благодійної організації «100% життя» Дмитро Шерембей, 20 березня очолювана ним організація доставила в Украину 6000 бронежилетів для медичного персоналу, лікарів, водіїв «швидких» та всіх, хто зараз найбільше потребує особистого захисту. Під час розподілення бронежилетів на склад фонду прибули 3 особи: колишній голова контрольно-дисциплінарної комісії ФБУ Юрій Андрійчук і його колеги Тетяна Лебедєва та Петро Романов. Ці троє почали позувати на фоні складу, брати в руки бронежилети та знімати репортаж про нібито передачу амуніції теробороні Києва. «На питання Дмитра Шерембея, що саме діється, почали бубоніти щось про передачу 200 одиниць бронежилетів. Дмитро Шерембей застеріг: якщо даний репортаж з’явиться в пресі, цьому факту буде наданий відповідний розголос», — йдеться в повідомленні.

Попри застереження в той же день, 20 березня, на сайті ФБУ з’явилася новина про те, що Андрійчук, Лебедєва та Романов передали 200 бронежилетів окремій бригаді територіальної оборони Київської області в/ч А 7042. «Це не просто брехня, чи піар на крові, даний факт може трактуватися як мародерство, адже, напевно, і гроші на ці бронежилети були вкрадені… Це злочин, котрий має отримати належну відповідь», — повідомила федерація у facebook.

Як наголошують в ФБУ, колишні керівники на чолі з експрезидентом Володимиром Продивусом задовго до війни були відомі своїми сепаратистськими поглядами. І зараз, коли новообране керівництво федерації, її регіональні підрозділи та боксери зі зброєю в руках захищають Україну, ті «продовжують жити схемами, брехнею та мародерством».

«Нове керівництво Федерації боксу України на чолі з президентом Кирилом Шевченком звернеться у відповідні органи, і відповідати прийдеться за законом воєнного часу», — попередили в ФБУ.