10:46 / 20.09.2021 Общество

Тероризують цілий комплекс: мешканці столичного ЖК просять захистити їх від тиску поборників ОСББ

У столичному Голосієві триває протистояння за контроль майна елітного ЖК. Група осіб на чолі з ексдепутаткою Київради Іриною Косіченко обвішала фасад будинків банерами проти керуючої компанії, зриває збори й лякає мешканців відключенням тепла. І все це – для того, щоб під гаслом ОСББ завести до комплексу власні структури.

Ірина Косіченко                                                         Фото: Facebook

Жителі будинків скаржаться: через постійні скандали, виклики правоохоронців та інформаційну активність довкола комплексу вони перебувають у постійному стресі. А нерухомість – втрачає у ціні.

Нагадаємо, на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги України» та Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» у ЖК «Park Avenue VIP» проводились збори у рамках процедури вибору управителя.

При цьому, як зазначають інвестори, жодних реальних причин для конфлікту із забудовником і керуючою компанією у мешканців немає

Проте організована група осіб на чолі з ексдепутаткою Київради Іриною Косіченко та адвокаткою Вікторією Пташник зривали збори й вводили в оману мешканців комплексу заявами про ймовірне відключення будинків від теплопостачання, демонструючи при цьому явну неповагу до оточуючих.

Психологічно тиснути на інвесторів їм допомагав начальник Управління житлово-комунального господарства Голосіївської РДА Василь Ткачук. Під час зборів співвласників він неодноразово відкрито висловлював позицію, спрямовану на дискредитацію ТОВ «Комфортна оселя», та відверто виходив за межі своїх повноважень.

Пресингував сусідів і Віталій Павленко, який володіє охоронною агенцією «Диктатор». Інвестори підозрюють, що останній прагне просунути власну компанію для заміни існуючої охорони комплексу.

Віталій Павленко                                       Фото з відкритих джерел

Крім того, за даними ЄДР, особа з такими самими іменем і прізвищем є керівником ТОВ «Укргаздобич», яке свого часу здійснювало постачання газу ТОВ «Комфортна оселя» за завищеними цінами.

Є підстави вважати що завищений тариф «Укргаздобичі» був зумовлений «додатковими послугами» компанії які полягали у отриманні неправомірної винагороди за співробітництво.


Саме через безпідставне завищення тарифів новим керівництвом було розірвано контракт із ТОВ «Укргаздобич». Таким чином, у пана Павленка також простежується особистий інтерес – залучення своєї компанії для газопостачання комплексу за цінами та на умовах, що є невигідними мешканцям.

«Невелика група осіб на чолі з Іриною Косіченко та Вікторією Пташник тероризують цілий житловий комплекс. При проведенні зборів ми намагалися припинити такі хуліганські дії, але грубо вони ігнорували пропозиції припинити правопорушення. Дуже прикро, що у нашій столиці стають можливі такі злочини, як порушення громадського порядку, наклеп і безпідставні звинувачення у рейдерстві», – зазначили співвласники ЖК.

Мешканці комплексу звернулись до компетентних органів і народних депутатів України з проханням взяти ситуацію під свій контроль і запобігти паплюженню репутації Голосіївського району та Києва.