16:17 / 07.12.2020 Общество

Чемпіонка Європи розповіла про свого батька-героя

Чемпіонка Європи з художньої гімнастики львів'янка Марія Височанська розповіла, про патріотизм у збірній.

"Мій батько був останнім, хто вийшов з Донецького аеропорту живим. Усі його друзі або потрапили у полон і звідти не повернулися, або загинули". Повідомляє "Главком"

"Усі дівчата в команді налаштовані дуже патріотично. Ми пишаємося нашим прапором, гімном, українською намагаються розмовляти навіть ті дівчата, які виросли в російськомовному середовищі.

Ми ніколи не сперечаємося через політичні погляди. Ми всі ідентифікуємо себе українками, а в деталі, які, можливо, породили б суперечки, не заглиблюємося. Принаймні, я на політичні теми намагаюся ні з ким не дискутувати. Не хочеться нікому нав'язувати своєї думки. Та й слухати чужої теж, бо в мене є своя. Ми любимо одна одну, в нас усе добре.

Перед чемпіонатом Європи ми пообіцяли, що на нашу честь пролунає український гімн. Коли стояла на п'єдесталі і співала гімн, серце в грудях калаталося так сильно, як ніколи. Постійно згадувала тата. Та була щаслива, ще коли побачила, як наша оцінка на табло виростає до першого місця. Зрозуміла, що нарешті наша праця отримає винагороду. Це було щось особливе.

Українські дівчата, які разом виступають у групових вправах, стали чемпіонками Європи в командній першості, а згодом виявилися найкращими у виступах з п'ятьма м'ячами.