11:46 / 06.12.2020 Общество

Вибори ректора КНУ: більшість голосів отримав філософ Бугров

Оприлюднено результати виборів ректора КНУ імені Тараса Шевченка від 4 грудня 2020 року.

Як повідомили у Центральній виборчій комісії з підготовки та проведення виборів ректора, голоси виборців розподілилися так: Володимир Бугров – 1839 голосів (47,59%), Сергій Вижва – 450 голосів (11,65%) і не підтримую жодного кандидата – 116 голосів (3%).

Загальна кількість виборців становила 3864 особи, явка виборців – 2432 особи (62,94 %).

Голосування проходило на шести дільницях із дотриманням всіх протиепідеміологічних норм, з 9:00 до 15:00.

"Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування. На всіх шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від кандидатів”, – йдеться у повідомленні.

Додамо, стаття 42 Закону України “Про вищу освіту” передбачає, що вибори керівника закладу вищої освіти вважаються такими, що відбулися, якщо участь у них взяли більше 50% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах, кожен з яких має один голос і голосує особисто.

З кандидатурою, яка набрала більше 50% голосів осіб, засновник або уповноважений ним орган (особа) укладає контракт строком на п’ять років не пізніше одного місяця з дня її обрання, визначаючи у контракті цільові показники діяльності вишу, механізми та терміни перевірки їх досягнення.

Відомо, що Володимир Бугров – проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка, професор кафедри історії філософії. Автор понад 100 наукових і навчально-методичних праць.

Як повідомляв Багнет, на посаду ректора КНУ балотувався один із найвідоміших українських хіміків, доктор наук, продовжувач справи свого батька, творця української сучасної хімічної термінології і номенклатури неорганічної хімії, Олександр Андрійович Голуб. На думку українського літератора, випускника КНУ Костянтина Коверзнєва, Голуб був одним із небагатьох кандидатів на посаду ректора, що він реально знайомий із моделями діяльности європейських та американських університетів, спрямованих на впровадження розробок науковців у промисловість і бізнес. На власному досвіді знає, як забезпечувати зв’язки з венчурними й іншими фондами, допомагати в утворенні стартапів.

 

ТЭГИ: