03:14 / 05.09.2020 Общество

Військові бомбардувальники США B-52 Stratofortress пролетіли над Україною

Стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress в Україні до цього показувалися 26 років тому

Військові літаки США увійшли в повітряний простір України з боку Польщі та пройшли в 53 км від кордону з окупованих Росією Кримом. Йдеться про два американські ядерні бомбардувальники Boeing B-52 Stratofortress, які супроводжували українські винищувачі, передає rbc.ua.

Стратегічні бомбардувальники пролетіли над західними областями України та трохи покружляли в районі Азовського моря, передає MilitaryAviationInUa.

Зазначається, що Boeing B-52 Stratofortress з'явилися в повітряному просторі України вперше за 26 років.

Бомбардувальники США B-52 Stratofortress здійснили рейд над Україною (фото: facebook.com/MilitaryAviationInUA)

Так, минулого разу бомбардувальники В-52 Stratofortress показувалися в Полтаві на військовому аеродромі у вересні 1994 року під час святкування 50-річниці операції "Френтік".

Бомбардувальник США B-52 Stratofortress в Україні до цього бачили 26 років тому в Полтаві (фото з мережі і сайту spotters.net.ua)

Супроводжували американські "бомбери" в Україні літаки Су-27, які вилетіли з аеродрому Озерне під Житомиром і одеського Шкільного аеродрому. Про це повідомляє "Думська".

Бомбардувальники мають реєстраційні номери 61-0034 (прізвисько Wise Guy) і 60-0044.

Близько 15:30 американські літаки, повертаючись на британську військово-повітряну базу Фейрфорд, пролітали в небі над Києвом.

Поява бойової авіації США в Україні над Приазов'ям деякі військові експерти пов'язують з підготовкою до РФ військовими навчаннями "Кавказ-2020", які повинні стартувати 21 вересня.