12:45 / 16.07.2015 Шоу-биз

Одіозного Кустуріцу не хочуть бачити в Києві

Кустуріца неодноразово публічно підтримував окупаційну політику Путіна в Україні та Криму.

Міністерство культури звернулося до МВС та СБУ з проханням розглянути доцільність приїзду сербського режисера та музиканта Еміра Кустуріци, київський концерт якого заплановано на 28 липня.

Про це йдеться на сайті Мінкульта.

Як відомо, Кустуріца неодноразово публічно підтримував окупаційну політику Путіна в Україні та Криму.

 Кустуріца може не виступити у столиці

"Задля попередження ризиків масових порушень громадського порядку, акцій протесту, зриву заходів щодо вшанування 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28-го липня було б доцільно, якби  Емір Кустуріца утримався від участі у концерті 28 липня у Києві", – вважають у Міністерстві культури.

Нагадаємо, нещодавно Кустуріцу вшанували зіркою на Алеї слави у Москві.

Слід зазначити, що Кустуріца раніше недвозначно підтримав агресію Росії щодо Криму та Донбасу.

"На жаль, Україна зараз йде тим же шляхом, що і Югославія раніше. І мені дуже шкода, що це так. Зараз відбувається така ж катастрофа. Я вважаю, що Росія повинна захистити росіян, що живуть в Україні", – заявив режисер.

Він планував разом зі своїм гуртом "The No Smoking Orchestra" організувати гастролі Україною "на підтримку російськомовного населення", однак ці плани не здійснилися.

Раніше Багнет повідомляв, що Сербія підтримує терористів в Україні. Військовий злочинець, командир сербських четників Братислав Живкович інформував, що терористиний загін "Йован Шевич", що складається із сербів, має чисельність у 250 осіб.