16:06 / 05.04.2024 Шоу-биз

Рок-гурт KISS продав права на музику та образи за приблизно 300 млн доларів

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Американський рок-гурт Kiss, відомий екстравагантним стилем, продав права на свою музику, а також імʼя, зображення та образи шведській компанії Pophouse, заснованій учасником гурту Abba Бʼєрном Ульвеусом. Про це пише Forbes.

Ключові факти

  • Pophouse планує створити шоу з аватарами учасників Kiss, подібне до Abba Voyage, лондонського шоу, де цифрові версії учасників шведської групи виконують свої хіти.
  • Угода, яка була оголошена у четвер, 4 квітня, оцінюється у приблизно $300 млн, зазначив співрозмовник видання, ознайомлений з її умовами. Pophouse не розкриває її умови.
  • Шведська компанія розраховує тримати рок-гурт у центрі уваги громадськості протягом багатьох років після того, як Kiss завершив виступи. Угода "розблокує нові аудиторії та джерела доходу", вважає Pophouse.
  • Музичні права приносять дохід від стрімінгу та продажу записів, але інвестори також можуть отримати більше через продаж ліцензійних угод для фільмів і телешоу, зазначило видання.
  • Придбання імен, зображень та образів Kiss дасть змогу Pophouse створити нові потоки доходів зі спадщини групи. Угода "вдихне нове життя в їхні персонажі та образи, а також використовуватиме та підніматиме візуальний світ Kiss", вважає головний виконавчий директор Pophouse Пер Сундін.
  • Розробка віртуального концерту вже у процесі, його планують запустити у 2027 році. 

2 грудня 2023 року Kiss відіграли завершальний концерт у нью-йоркському Madison Square Garden. Під час виступу засновники гурту Пол Стенлі та Джин Сіммонс, а також гітарист Томмі Таєр і барабанщик Ерік Сінгер зійшли зі сцени, щоб показати свої цифрові аватари, які виконали God Gave Rock and Roll to You.

Аватари створила компанія зі спецефектів Джорджа Лукаса Industrial Light & Magic у партнерстві з Pophouse. Раніше вони створили шоу Abba Voyage в Лондоні, в межах якого фанати могли побачити повний склад шведського гурту у виконанні їхніх цифрових аватарів.

Рок-гурт Kiss зʼявився у 1973 році у Нью-Йорку. Колектив відомий гримом його учасників і видовищними концертними виступами, які зазвичай передбачали дихання вогнем, випльовування крові, гітари, що димлять, ракети в їхньому корпусі, рухому ударну установку та піротехніку.

Гурт випустив близько пів сотні золотих і платинових альбомів, загальний тираж яких перевищив 100 млн. У 2014 році Kiss внесли до Залу слави рок-н-ролу.

Восени 2018 року гурт оголосив про прощальний тур End of the Road. У його межах у червні 2019-го вперше відбувся концерт Kiss у Києві.

Підготував: Сергій Дага