02:46 / 01.03.2024 Шоу-биз

Кілька театральних акторів не повернулися з гастролей у Фінляндії

Троє артистів балету Львівської опери не повернулися до України після завершення гастролей у Фінляндії.

Як повідомляє Zaxid.net у театрі проводять службове розслідування та обіцяють прокоментувати ситуацію. Зокрема не повернулися провідний соліст балету Андрій Михаліха, солістка балету Юлія Михаліха-Рома, а також артист балету Богдан Ключник.

Актор Андрій Михаліха був задіяний у багатьох виставах театру (у його репертуарі було понад 20 провідних партій). Зокрема у відновленому балеті "Даремна обережність" він виступав у ролі Марцеліни. У балеті "Дон Кіхот" він танцював партію Еспадо. Зараз на сторінці балету його прізвища серед виконавців немає. Як і прізвищ Юлії Михаліхи та Богдана Ключника

Zaxid.net нагадує, що це не перший такий скандал. Зокрема комік Андрій Щегель заявив, що використав тур як можливість втекти від призову. Режисер Тарас Голубков, отримавши дозвіл на виїзд для зйомок фільму в Європі, поїхав до Росії знімати кліп для російської співачки, недавно за кордон утік і відомий ведучий Олексій Печій. Через такі випадки у березні 2023 року міністерство культури та інформаційної політики навіть розробило нові правила для виїзду за кордон митців та журналістів.

Протягом трьох тижнів, з 8 до 22 лютого, балетна трупа Львівської опери виступала в Естонії та Фінляндії з виставою "Дон Кіхот" Людвіга Мінкуса. Зараз вистава запланована у Львові 1 березня, проте серед її учасників немає трьох солістів. Їхні імена зникли також і з сайту театру.

Підготувала: Ніна Петрович