10:24 / 28.02.2024 Шоу-биз

З будинку Алена Делона вилучили 72 одиниці вогнепальної зброї та 3000 набоїв

Фото: Ален Делон

Жандарми вилучили з вілли 88-річного актора Алена Делона 72 одиниці вогнепальної зброї та понад 3000 набоїв. У маєтку зірки кіно у департаменті Луара (Франція) виявили "незаконний тир".

Розслідування ведеться за статтями про незаконне зберігання, придбання та володіння зброєю категорій A, B та C. Відповідно до французького законодавства, категорія A - зброя, володіти якою приватним особам заборонено; B - зброя, на яку можна отримати дозвіл; C - зброя, для якої потрібна декларація.

Обшук на віллі провели після початку іншої справи, пов'язаної з конфліктом у сім'ї артиста та побоюваннями щодо його здоров'я, газета Le Parisien. Делона перевіряють на незаконне придбання та зберігання зброї.

Наприкінці січня суд обмежив дієздатність актора, навколо стану здоров'я якого ведуться судові розгляди серед членів сім'ї та близького оточення. Рішення ухвалили за підсумками розгляду, ініційованого дітьми актора - 59-річним Ентоні, 33-річною Анушкою та 29-річним Аленом-Фаб'єном. 

Доглядальниця Алена Делона Хіромі Роллен була стурбована відсутністю контролю над актором, якого "тримають без медичної допомоги зі зброєю поблизу", розповів її адвокат виданню. Дочка Алена Делона, Анушка, в інтерв'ю Elle у лютому розповідала про захоплення батька вогнепальною зброєю та його колекцію.

Опіка припускає, що Делону наймуть агента, який допомагатиме йому у медичному спостереженні та реалізації операцій з нерухомістю.

Це не перший випадок, коли вогнепальна зброя з колекції Алена Делона завдає проблем його сім'ї. У 2011 році випадковий постріл на сьомому поверсі квартири Алена Делона у Женеві серйозно поранив іспанського підлітка. Ален-Фаб'єн Делон, молодший з братів і сестер, якому тоді було 17 років, організував вечірку. Хтось вистрелив зі старовинного пістолета, який належав актору, якого не було вдома. Куля серйозно поранила молоду дівчину.

Підготував: Сергій Дага