22:01 / 25.10.2023 Шоу-биз

Допомога ЗСУ та дітям-переселенцям: майже 2,2 млн грн зібрали на благодійному аукціоні в Києві (фото)

Окрім зібраних коштів, у рамках заходу військовим передали пікап

Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

24 жовтня в одному зі столичних ресторанів відбувся масштабний благодійний аукціон, на якому зібрали понад 2 мільйони гривень. Кошти підуть на допомогу дітям-переселенцям з Херсонщини та українським захисникам. Крім того, один із благодійників у рамках заходу передав ЗСУ пікап вартістю близько 10 тис доларів, пише "Стопекор".

Благодійний вечір відбувся у ресторані "Osocor Residense". Ведучий з телеканалу "1+1" Юрій Горбунов вів вечір, а на сцені виступали співачка Джамала, гурти "Kazka" та "Авіатор".Серед запрошених гостей – українські бізнесмени, меценати, волонтери та військові.

Юрій Горбунов. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Виступ гурту "Каzка". Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Більшість лотів для аукціону надав благодійний фонд "Батальйон Волонтер", який був співорганізатором вечора. Фонд допомагає захисникам з 2014 року та взаємодіє з представниками військового керівництва країни.Тож серед лотів була футболка з підписом президента Володимира Зеленського, прапор України з підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, карта України підписана начальником ГУР МОУ генерал-майором Кирилом Будановим, ігрова футболка лідера збірної України Михайла Мудрика з автографами всіх гравців національної збірної команди з футболу та інші.

Завдяки продажу лотів, на вечері зібрали 2 мільйони 192 тисячі гривень.

Волонтер та військовий оглядач Роман Бочкала розповів про важливість проведення подібних заходів.

"Ми зібрали волонтерів, журналістів, бізнесменів аби провести благодійний аукціон та зібрати на допомогу, на ті потреби за якими звертаються захисники. Я вдячний артистам та всім тим людям які зібралися в якості гостей, бо кожен з них прийшов допомагати. Ми побачили унікальні лоти. Я впевнений що такі заходи потрібні. Коли ми бачимо умовно як працює нічний клуб – то це невчасно, це треба заборонити. А в цьому випадку ми збираємо людей аби вони могли висловити повагу військовим, тож я вважаю, що такі події мають відбуватися", – прокоментував він.

Роман Бочкала. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Як розповіла у коментарі "СтопКору" Ельвіра Гаврилова, основна ціль благодійного аукціону – збір коштів на підтримку ЗСУ, а також підтримка дитячого будинку.

"Діти-переселенці з Херсонщини – у них безліч потреб, наприклад ліжечка. Також збираємо на допомогу для повітряних сил: пікапи, дрони та інше", – додала вона.

Як повідомив волонтер Саргіс Саргсян, ще один благодійник передав ЗСУ пікап вартістю близько 10 тис дол.

Ельвіра Гаврилова та Саргіс Саргсян. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Це вже не перший подібний захід, а проведення таких аукціонів триватиме і надалі.

За словами керівника благодійного фонду "Батальйон Волонтер", а також українського військового Сергія Плотніцького, допомагають волонтери не лише діючим воїнам, але й ветеранам.

"Ми допомагаємо не лише ЗСУ, але й ветеранам та їхнім родинам. Такі заходи є великим внеском у нашу перемогу, я бував на подібних і в 2014 і в 2015 роках – тоді ми їздили до Литви, наприклад. Подібні вечори дуже корисні та залишають спогади, вони дають військовим зрозуміти, що про них пам’ятають та допомагають їм", – наголосив він.

Сергій Плотніцький. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Виступ гурту "Авіатор". Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Військові, які були присутні на благодійному вечорі висловили вдячність та наголосили на необхідності проведення подібних заходів.

"Подяка особисто Роману Бочкалі, оскільки він та його фонд надають серйозну допомогу центру спеціального призначення – у вигляді як авто, так і FPV-дронів, які є дуже актуальними для ведення бойових дій. Також подяка всім присутнім та організаторам заходу, бо наразі збори є дуже актуальними для наданя допомоги військовослужбовцям", – зауважив начальник служби цивільно-військового співробітництва Центру спеціального призначення Нацгвардії України Олег Брусенцев.

Олег Брусенцев. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Варто зауважити, що серед запрошених військових – були й осередки ВГО "Стоп корупції".

"Чимало осередків нашої громадської організації пішли захищати Україну з початком повномасштабного вторгення. Центральний офіс робить усе можливе аби підтримувати та допомагати їм, тож вважаємо такі заходи просто необхідними", – прокоментував голова правління "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Ігор Бондарчук. Джерело: СтопКор/фотограф Артем Ребров

Додамо, що "СтопКор" – інформаційний партнер заходу.

Як повідомлялося раніше, 10 липня у Житомирі, в Домі української культури за участі відомих українських зірок відбувся благодійний аукціон, організований з метою збору коштів на потреби Збройних сил України. "Батальйон Волонтер" надав на аукціон п'ять цінних лотів. На виручені кошти благодійники придбали і передали 190-му навчальному центру ЗСУ нові пікапи.