15:47 / 17.10.2023 Шоу-биз

Сара Джессіка Паркер продюсуватиме документальний фільм про українських артистів балету

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Американська акторка Сара Джессіка Паркер продюсуватиме документальний фільм Front Row про українських артистів балету. Про це пише видання "Бабель".

"‎Перший ряд" / Front Row розповість про життя групи українських танцюристів в еміграції у складі балетної трупи United Ukrainian Ballet. Після одного з виступів, виконання версії "Жизель" Олексія Ратманського у Вашингтоні, один із провідних артистів Алексіс потоваришував з Олександром, фронтовиком, який втратив обидві ноги в бою проти росіян. Зрештою, герой приєднується до балетної трупи.

"Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб вони могли розповісти свої історії через силу, красу та жорстокість балету, — велика честь", — каже Паркер, яка нині є віцеголовою ради директорів Нью-Йоркського міського балету.

"Перший ряд" описують як історію про нещастя, яке принесла війна, та стійкість. У фільмі показують відеорозмови між танцюристами та їхніми сімʼями в Україні та приділяють увагу глибокому відчуттю провини "‎тих, хто вижив" серед танцюристів.

Очікується, що документальний фільм завершать у 2024 році.

Підготував: Сергій Дага