15:51 / 10.09.2023 Шоу-биз

Які українські фільми претендують на "Оскара"

Український Оскарівський Комітет отримав 5 заявок на участь у відборі на 96-ту премію “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” і оголосив номінантів на своїй сторінці в фейсбук.

Зокрема, до списку потрапили:

  • 20 днів у Маріуполі, реж. Мстислав Чернов. Документальний фільм, який створили міжнародні журналісти Associated Press.
  • Залізні метелики, реж. Роман Любий. Документальний фільм про розслідування збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній MH17,
  • Памфір, реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук. Історія художнього фільму розгортається навколо родини з прикордонного села на Буковині,
  • Терикони, реж. Тарас Томенко. Історія про дітей, які бачать війну на власні очі,
  • ШТТЛ, реж. Адрієн Волтер. Історія про кохання юних мешканців містечка на Львівщині в червні 1941-го, за добу до наступу нацистів.

Згодом Український Оскарівський Комітет розгляне ці заявки та відбере фільм, який буде подано на 96-ту премію “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” від України.

Український Оскарівський Комітет – це незалежне об’єднання професіоналів в галузі кіноіндустрії, створене Національною спілкою кінематографістів України, Громадською організацією “Асоціація продюсерів України” та Громадською організацією “Українська кіноакадемія” для відбору і висунення фільму від України на здобуття премії “Оскар” Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Підготувала: Ніна Петрович