10:24 / 05.04.2023 Шоу-биз

HBO зніматиме ще один приквел "Гри престолів"

Фото: variety.com

Стрімінговий сервіс HBO "активно обговорює" створення другого приквелу серіалу "Гра престолів" (Game of Thrones), присвяченого історії завоювання Вестероса Ейгоном I Таргарієном.

Про це повідомляє Variety з посиланням на джерела. Вони уточнили, що наразі проект перебуває на ранній стадії розробки, ведуться пошуки сценариста.

Приквел може вийти у форматі фільму, який отримає продовження у формі серіалу. Він розповідатиме, як Ейгон I разом із сестрами Вісеньею та Рейніс завоювали всі королівства Вестероса, за винятком Дорна. Події розгортатимуться приблизно за 300 років до "Гри престолів". У HBO відмовилися коментувати інформацію.

У серпні 2022 року вийшов перший сезон іншого приквела, який отримав назву "Дім дракона" (House of the Dragon). Сюжет заснований на романі Джорджа Мартіна "Полум'я та кров" і розповідає про членів дому Таргарієн.

BAGNET нагадує, серіал отримав "Золотий глобус". Весною 2023-го почалися зйомки другого сезону, який складатиметься з восьми епізодів замість десяти. Кількість серій скоротили через зміни у сценарії - зокрема, було вирішено перенести одну "велику битву" до третього сезону.

Підготував: Сергій Дага