12:37 / 15.03.2023 Шоу-биз

Анонсовано десятий та останній фільм Квентіна Тарантіно

Фото: Квентін Тарантіно/GettyImages/Global Images Ukraine

Американський режисер Квентін Тарантіно завершив сценарій свого останнього фільму, який планує зняти цієї осені. Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Сценарій має назву "Кінокритик" (The Movie Critic). Дія стрічки відбувається наприкінці 1970-х років у Лос-Анджелесі, головний герой - дівчина. Ймовірно, це історія про американську журналістку Полін Кейл (Pauline Kael), яку називають одним із найвпливовіших кінокритиків в історії.

Наприкінці 1970-х Кейл працювала консультантом у Paramount, цей період збігається з місцем дії сценарію. Кейл, яка померла в 2001 році, була відома своїми бійками як з редакторами, так і режисерами. 

Творець "Скажених псів", "Кримінального чтива", "Мерзенної вісімки" й "Одного разу в Голлівуді" ще не уклав контракт з якоюсь студією. За даними джерел видання, останній фільм Тарантіно може вийти за участю Sony з огляду на тісні зв'язки Квентіна з одним із керівників компанії Томом Ротманом. Саме Sony відповідала за останній проект Тарантіно "Одного разу в Голлівуді".

Режисер неодноразово заявляв про те, що хотів зняти лише 10 фільмів та піти на пенсію до 60 років. На даний момент він зняв дев'ять картин, а цього місяця йому виповнюється 60.

Зйомки розпочнуться цієї осені. Оглядачі звертають увагу на те, що Тарантіно має здібність залучати до своїх проектів топових акторів, зокрема він двічі працював і з Леонардо ДіКапріо, і з Бредом Піттом. Він привів Крістофа Вальца до двох перемог на "Оскарі", а його фільми двічі отримували золоті статуетки за найкращий сценарій ("Кримінальне чтиво" і "Джанґо вільний").

BAGNET нагадує, Квентін Тарантіно збирається зняти серіал у 2023 році.

Підготував: Сергій Дага