19:29 / 04.01.2024 Пресс-релизы

Видатки Ахметова на благодійність перетнули позначку 6 млрд гривень

Після початку великої війни РФ проти України Рінат Ахметов став одним із перших представників великого бізнесу, який почав допомагати ЗСУ. Його благодійний фонд, ФК “Шахтар”, бізнеси SCM забезпечують безпрецедентну підтримку армії та цивільних громадян.

За даними інвестиційної компанії SCM, бізнеси підприємця вже надали мілітарної та гуманітарної допомоги на суму 6,7 млрд гривень                  (197 млн доларів). І ця цифра постійно зростає, адже Рінат Ахметов упевнений в перемозі справедливості, тому збирається підтримувати Україну до деокупації всіх регіонів. Паралельно меценат будує плани на майбутнє відновлення країни та залучення максимальної кількості іноземних інвесторів.

На що йдуть гроші?

Благодійна діяльність бізнесмена охоплює найрізноманітніші напрямки, що важливо під час довготривалої війни.

  • Гуманітарна діяльність. «Фонд Ріната Ахметова» та інші його проєкти працюють над забезпеченням мешканців прифронтових та деокупованих територій всім необхідним: одягом, їжею, засобами гігієни, ліками тощо. Крім того, у містах з великою кількістю переселенців створюються шелтери, облаштовуються гуртожитки для українців, що були змушені покинути свої домівки. Постраждалим надається психологічна допомога, за необхідності — фізична реабілітація. Окремо варто відзначити підтримку захисників «Азовсталі» та їхніх родин.

  • Мілітарна допомога. Це один з основних напрямків благодійної роботи Ріната Ахметова. Щоб наблизити перемогу, «Сталевий фронт» та інші ініціативи бізнесмена закуповують приціли, аптечки, турнікети, рації, тепловізори. Додатково на фронт спрямовують автівки (включно зі «швидкими»), паливо, амуніцію. Група компаній «Метінвест» виготовляє броньовані пластини для плитоносок і посилення транспорту захисників, що знаходяться на передовій. Додатково підприємство випускає модульні укриття, захисні конструкції, польові пічки та багато інших незамінних виробів.

  • Амбітні плани на майбутнє. Компанія SCM і Рінат Ахметов активно працюють в напрямку відновлення економіки України. Навіть зараз триває ремонт і покращення багатьох промислових об’єктів, збільшення кількості робочих місць, перемовини з європейськими інвесторами. Окремо було розроблено проєкт Mariupol.Reborn, покликаний швидко відновити зруйноване місто Маріуполь після звільнення від російських окупантів. На цю ініціативу в 2023 році бізнесмен виділив 60 млн гривень. Така впевненість у майбутньому дарує надію багатьом українцям.