09:13 / 16.04.2023 Пресс-релизы

Як переказати гроші на біткоїн-гаманець?

Криптовалюти, в умовах економічної кризи та різкої девальвації національної валюти, стали дуже цікавим напрямом для інвестування і збереження коштів. Проте для новачків постає питання: як швидко конвертувати гроші у біткоїн та який спосіб вибрати?

Перш ніж переходити до купівлі біткоїна, слід обрати гаманець, де буде зберігатись криптовалюта. Найнадійнішим варіантом можна назвати холодні гаманці (апаратні або паперові), без доступу до інтернету: Ledger, Trezor, Safepal та ін. Також безпечними є програми для ПК, які після установки та заведення коштів повністю відключаються від мережі інтернет.

Розглянемо найпопулярніші варіанти переведення коштів у біткоїн, їх переваги та недоліки.

  1. Обмінник криптовалюти

Найкращий і найпростіший спосіб завести гроші на свій криптогаманець.

Переваги:

  • Простота та швидкість. Достатньо вказати номер гаманця, обрати криптовалюту та її кількість, зробити грошовий переказ на гаманець обмінника. Через декілька хвилин придбані активи надійдуть на ваш криптогаманець.

  • Надійність. Кошти не зберігаються на сторонньому ресурсі, а одразу надходять на ваш гаманець.

  • Цілодобова служба підтримки.

  • Проста реєстрація.

Недоліки:

  • Обмежений вибір пар для купівлі-продажу (у порівнянні з біржами).

  • Велика кількість обмінників з різноманітними курсами та комісіями. У цьому випадку слід обирати обмінник, який зарекомендував себе одним з найкращих, наприклад, Kingex.io.

2. Криптовалютні біржі

Серед найпопулярніших бірж в Україні можна назвати: Binance, ByBit, Kuna, Huobi, Kraken та ін. Через платформи можна провести конвертацію фіатної валюти в стейблокоїн та купити криптовалюту. Якщо планується зберігання валюти як довгострокова інвестиція, краще зберігати актив на холодному гаманці.

Для виведення криптовалюти на персональний гаманець достатньо вибрати саму криптовалюту, вказати її кількість, адресу вашого приватного гаманця, на який буде виконуватись переказ.

Важливо! Обов’язково треба слідкувати за мережею переказу, вона повинна сходитися (ERC20, TRC20 та ін.), інакше ваші активи можуть втрачені без можливості відновлення.

Переваги:

  • Висока ліквідність.

  • Завести фіат можна через: платформу P2P, переказ з банківської карти (зараз в Україні не працює), переказ на гаманець.

  • Невисокі комісії.

  • Швидкі транзакції.

  • Служба підтримки в популярних месенджерах.

  • Велика кількість криптовалютних пар.

Недоліки:

  • Більшість бірж потребує обов’язкової верифікації (потрібно заповнити анкету, надіслати фото документа та своє селфі з ним). І лише після підтвердження верифікації акаунту можливо проводити транзакції з коштами.

  • Активи зберігаються на сторонньому ресурсі, що має досить великі ризики.

3. Криптомати

Досить простий анонімний спосіб придбати криптовалюту на свій приватний гаманець. В Україні криптомати можна знайти в: Одесі, Дніпрі, Києві, Хмельницькому, Черкасах, Харкові, Львові, Кривому розі, Івано-Франківську.

Щоб купити криптовалюту потрібно дотримуватись простих кроків: внести готівку в криптомат, вказати номер рахунку або піднести до екрана QR-код гаманця та просканувати його та почекати кілька хвилин поки надійде переказ криптовалюти на ваш гаманець.

Переваги:

  • Анонімність транзакції.

  • Швидкість та простота зачислення активів на криптогаманець.

Недоліки:

  • Висока комісія (до 20%).

  • Наявність криптоматів лише у великих містах.

Як обміняти біткоїни на долари?

Активи з криптогаманця в більшості випадків можливо обміняти на національну валюту (гривні) та вивести на карту. При обміні через Р2Р можливо продати біткоїни та отримати гроші на банківську карту. У випадку, якщо необхідно отримати готівку в доларах, найкращим варіантом стане обмінник.

Розглянемо, як найпростіше обміняти ваші біткоїни на готівку в доларах через обмінник Kingex.io.

  1. На сайті треба обрати актив для обміну та ввести кількість грошей.

  2. Нижче обрати пункт для отримання готівки в USD в Україні або інших країнах.

  3. Пройти реєстрацію, вказавши адресу електронної пошти та своє місто.

  4. Перейти до оплати заявки.

  5. Відділення, де можна отримати готівку в USD, знаходяться у 24 містах України: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Хмельницький, Запоріжжя, Чернівці, Полтава, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Кропивницький, Чернігів, Миколаїв, Івано-Франківськ, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Ужгород, Тернопіль.

  6. Через Telegram канал можна уточнити деталі для отримання готівки в конкретному місті або у країнах Європи, Америки та Азії.

  7. Забрати готівку у вказаному відділенні з документами, які підтверджують особистість та проведення платежу.

Конвертація біткоїна

Конвертація — це швидкий спосіб обміну однієї криптовалюти на іншу, без необхідності створювати додаткові ордери купівлі-продажу.

На деяких біржах доступна функція конвертації BTC в іншу криптовалюту, наприклад, ETH, BNB і т.д. При цьому не треба створювати торговий ордер і чекати його виконання.

Розглянемо конвертацію на біржі Binance:

  1. У розділі головного меню обираємо пункт “Торгівля” — “Конвертація”.

2. На наступній сторінці треба вибрати дві криптовалюти між якими виконується конвертація.

3. Калькулятор відобразить автоматичні розрахунки з конвертації. Також відобразиться курс обміну.

4. Курс має прив’язку до активного курсу на біржі та оновлюється кожні 5 сек.

5. Для проведення конвертації треба клацнути на кнопку “Конвертувати”.

Конвертацію біткоїна можна проводити до стейблкоїнів або до фіатної національної валюти. Криптовалютний стейблкоїн — це актив зі стабільною ціною, який має прив’язку до фіатної валюти (долара). На сьогодні найпопулярнішим стейблкоїном з найбільшою капіталізацією є USDT (Tether).

Переказ коштів на біткоїн-гаманець зробити досить просто, для цього треба обрати оптимальний спосіб: криптомати (якщо має значення анонімність та треба завести готівку), криптовалютні біржі (можливість конвертації в дуже велику кількість токенів за вигідним курсом) та криптовалютні обмінники.

Найпростішим способом заведення коштів на біткоїн-гамнець є саме криптообмінники. Особливо цей спосіб підійде для людей, які не працювали раніше з криптовалютними біржами. Обмін криптовалюти на Kingeх.io обирають тому, що операції проводяться дуже швидко та з мінімальними комісіями за найкращим курсом.